2015 m. vasario 28 d., šeštadienis

Rankų darbo sniego rutuliai [Handmade snow globe]


Pasiilgus sniego...
http://www.thesweetestoccasion.com/2012/12/diy-snow-globes/
    Paspaudę šią nuorodą, rasite aprašytą visą eigą, kaip ir ką daryti, norint pasidaryti šį grožį:



(Nuoroda: http://www.onewed.com/diy/blog/winter-wedding-ideas-9-whimsical-diy-snow-globes)

(Nuoroda: http://chairflair.ca/add-a-splash-of-colour-to-your-winter-wedding/diy-wedding-projects-winter-wedding-snow-globe/)

(Nuoroda: http://www.katebello.com/blog/2011/11/diy-mason-jar-snow-globe)


Maišeliai arbatai [Tea in a packet]

 
    Nors Kalėdos jau praėjo, bet kompiuteryje radau šį tą, kuo jau seniai norėjau pasidalinti, tik buvau šiek tiek apie tai užmiršusi :)

   Taigi, mini dovanėlė (ar priedas prie saldžios dovanėlės) draugams Kalėdų proga gali būti ir arbata maišelyje. Kad jį pasigamintumėte reikės laiko, rudo kepimo popieriaus, storo siūlo, klijų, žirklių ir gražaus paveiksliuko (pati kirpau iš kalėdinio dovanų popieriaus) ir, žinoma, arbatos.




    Maišelius dariau nedidelius, vienam arbatos puodeliui. Juos dovanojau su naminiais keksiukais ir sausainiais (idėją galite matyti čia: http://jaukumynai.blogspot.com/2015/01/dezute-skanumynams-handmade-cookie.html).

2015 m. vasario 23 d., pirmadienis

Stiklinė vaza kankorėžių [Cones in a vase]

 

    Bene kiekvieno bandančio prisijaukinti jaukumą žmogaus namuose turėtų būti paprasta stiklinė vaza, kurios turinį būtų galima keisti kas sezoną arba vos atsiradus kitai idėjai, arba sumanius pagyvinti namus ir suteikti sezoninį akcentą.

    Šįkart labai elementariai, bet jaukiai -- tiesiog keli kankorėžiai stiklinėje vazoje. Kankorėžiai man visada siejosi su žiema, o kol pas mus ne tik kalendorinė, bet ir tikra žiema už lango, jie labai tinka.
    Žinoma, į vazą galima dėti bet ką! :)


O štai taip blizgančiai ji atrodė per šventes.

2015 m. vasario 16 d., pirmadienis

Sveikinimo atvirutės [Handmade cards]


(Nuoroda: http://pagamintarankomis.lt/vasariska-gimtadienio-atvirute/)


(Nuoroda: http://www.rankdarbiupyne.lt/Kiti%20darbeliai/kiti%20darbeliai.html)




(Nuorodahttp://forumas.pasmama.lt/sites/default/files/tamsesnins_meskiukas_su3gimtadieniu_agnusyte2012.jpg)


(Nuoroda: http://www.nemokamiskelbimai.lt/ranku-darbo-atvirukai-101927.html)


(Nuoroda: http://forumas.pasmama.lt/forum/geroji-namu-feja/rankdarbiai/ranku-darbo-atvirukai)


(Nuoroda: https://www.pinterest.com/pin/315814992594439285/)


(Nuoroda: http://www.blog.coulsonmacleod.com/2009/10/23/handmade-greeting-cards-by-ruby-recycled/)


(Nuorodahttp://guide.alibaba.com/sport/shop/christmas-three-dimensional-greeting-cards-handmade-cards-personalized-custom-birthday-gift-ideas-wooden-rainbow-birthday_466898.html)

2015 m. vasario 9 d., pirmadienis

Siūti padėkliukai [Handmade sewn coasters]


    Padėkliukus karštiems puodeliams galima ne tik iškarpyti iš kartono ar kitos medžiagos, bet ir pasiūti. Kartą besikuisdama tėvų namų palėpėje radau labai dailios medžiagos (palaidinės rankovės :) ), kurią vos pamačiusi žinojau, kad tai bus padėkliukai.

   Taigi, norint pasisiūti padėkliuką reikės medžiagos, popieriaus, tokios medžiagos, kaip kad būna permatomi dėklai dokumentams (nežinau, kaip tiksliai vadinasi, tad pasižiūrėkite toliau nuotraukose ir tikrai suprasit, apie ką aš kalbu :) ), siūlų ir adatos (idealiausia ir greičiausia -- jei turite siuvimo mašiną).
    Tiesa, vietoj to permatomo aplanko galite naudoti ir kartoną, tačiau, jei netyčia išliesite ant jo arbatą, padėkliukas bus sugadintas, o jei naudosite tą permatomą lanksčią medžiagą, galėsite padėkliukus net plauti ir jiems nieko nenutiks.


Taigi iš šitiek medžiagos išėjo keturi padėkliukai.
Eiga (matysite ir nuotraukose):

* perkirpkite medžiagą per pusę;

* iškirpkite atitinkamo dydžio kvadratėlį pirmiausia iš popieriaus, taip bus patogiau išmatuoti, nes jei iškirpsite kreivai ar per mažai, galėsite tiesiog iškirpti kitą kvadratėlį iš popieriaus;

* būtinai pasilikite po 1 cm laisvos medžiagos iš visų pusių, nes jums visus kraštus reikės dailiais susiūti (tiesa, man šiuo atveju reikėjo siūti tik tris kraštines);

* tuomet siūkite;

* susiuvę tris kraštines įkiškite popieriaus kvadratėlį ir dar kartą patikrinkite, ar tikrai telpa ir ar nėra per siauras. Jei viskas tinka, iškirpkite tokį kvadratėlį iš aplanko;

* užsiūkite paskutinė kraštinę.







2015 m. vasario 4 d., trečiadienis

Beveik rankų darbo karoliai [Almost handmade necklace]

   Labai mėgstu ką nors perdirbti ir įkvėpti gyvybės jau pasenusiam ir nebetinkamam naudoti daiktui. Jaučiu malonumą nemesdama lauk visko iš eilės, tikiuosi tokį jaučiate ir jūs :)

   Šįkart noriu pasidalinti idėja, kaip galima iš dekoruotos suknelės, kuri jau nebepatinka, pasidaryti karolius, net dvejus!
    Spintoje jau kurį laiką gulėjo šį suknelė, kurios papuošimas apsitrynė ir viena jo detalė sulūžo (tai galite matyti kairėje esančiose nuotraukose).


   Viskas labai paprasta -- tereikia gražiai išardyti suknelės papuošimą ir jį iš naujo suverti taip, kaip norisi. Kadangi karoliukų buvo gana daug, man pavyko pasidaryti du skirtingo stiliaus vėrinius.
   Nesvarbu, kad jie apsitrynę, nes tai suteikia jiems tam tikro šarmo. Juk visi mes turime savo istoriją, kurios tikrai nereikėtų maskuoti!